Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KasieczekZabrze Bywalec
Dołączył: 19 Lut 2006 Posty: 15 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: Pią 20:24, 10 Mar 2006 Temat postu: Hummus |
|
|
- 20 dag suszonej ciecierzycy (namoczonej przez noc)
- 10 dag pasty tanin
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- oliwa
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oleju sezamowego
- sól
- pieprz kajeński
Sposób przyrządzania:
Ciecierzycę gotuj około 2 godzin na małym ogniu. Gdy będzie zupełnie miękka, odcedź (pozostaw nieco wody, w której się gotowała) i zmiksuj w blenderze. Dodaj pastę tahin, czosnek, sok z cytryny i tyle oliwy, aby powstała gładka masa. Jeśli trzeba, dodaj nieco wody, w której gotowała się ciecierzyca. Wstaw do lodówki, a potem skrop olejem sezamowym i podawaj z pitą.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Shems Zawodowiec
Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 264 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska - Irak
|
Wysłany: Śro 16:25, 02 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
eee, moj tata robi dobry Ale my jemy z chlebem normalnym, tylko ze sie tak macza i potem do buzi. mniam. najlepsze z cebula surowa oddzielnie.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
emira Gość
|
Wysłany: Śro 17:05, 02 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
my tez tak robimy shems :] |
|
Powrót do góry |
|
|
Shems Zawodowiec
Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 264 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Polska - Irak
|
Wysłany: Pią 9:55, 04 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
hehe, no wiadomo, wszyscy z Bagdadu tak robią :P
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
emira Gość
|
Wysłany: Czw 22:33, 28 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Shems napisał: | hehe, no wiadomo, wszyscy z Bagdadu tak robią :P |
taak my Bagdadyczanie juz tak mamy ;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|