Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Biedronka Wygadany
Dołączył: 19 Lis 2007 Posty: 70 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pon 23:44, 08 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Super wielkie dzieki !!
Mysle ze przepis ok, w kazdym razie wyglada wiarygodnie
Wyprobuje na ukochanym, jak zacznie powaznie mowic o slubie, znaczy sie ze przepis bardzo dobry
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
bahar Moderator
Dołączył: 04 Cze 2006 Posty: 437 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3
Płeć:
|
Wysłany: Wto 11:31, 09 Wrz 2008 Temat postu: Re: Owca w kuchni... |
|
|
czarna_owca napisał: | bahar napisał: |
Baklazan z tunczykiem? |
Tak
Mojej rodzince smakował
Spróbuj ugotować 2-3 na próbę .... i napisz Bahar , czy Ci smakowało ? |
Jakos mnie to nie przekonuje... Ale moze kiedys sprobuje..
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
czarna_owca Gaduła
Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 106 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
Płeć:
|
Wysłany: Czw 19:12, 11 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Biedronka napisał: | Wyprobuje na ukochanym, jak zacznie powaznie mowic o slubie, znaczy sie ze przepis bardzo dobry |
Matko !! Bierdonka, jeżeli Twoje małżeństwo ma zależeć od internetowego przepisu , to może lepiej zaufaj doświadczeniu
i przygotuj swoją popisową potrawę....albo zawsze można ograniczyć się do czegość prostszego...np:kanapki albo jajecznica
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
ciekawa Zawodowiec
Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 192 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wielkopolska Płeć:
|
Wysłany: Pią 6:09, 12 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Ja naprawdę nie wiem dlaczego spodziewałam się przepisów na potrawy z owieczki? ;)
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
bahar Moderator
Dołączył: 04 Cze 2006 Posty: 437 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3
Płeć:
|
Wysłany: Pią 9:56, 12 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
ciekawa napisał: | Ja naprawdę nie wiem dlaczego spodziewałam się przepisów na potrawy z owieczki? ;) |
zamiast tunczyka?
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Majeed Administrator
Dołączył: 03 Kwi 2008 Posty: 1964 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 37 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: UK Płeć:
|
Wysłany: Pią 18:54, 12 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
ciekawa napisał: | Ja naprawdę nie wiem dlaczego spodziewałam się przepisów na potrawy z owieczki? ;) |
Bo owieczka jest najlepsza :-D
dobra jest jak jest pokrojona w kawałki po ok.4-5 cm i pływa w curry. pycha!!! spróbuję się dowiedzieć jak Bengalczycy robią to swoje owieczkowe curry, ale wiem na pewno, że jedna dostępna w Polsce torebka proszku curry nie wystarczy na jeden garnek - ja tak zrobiłem to było bez smaku (w porównaniu z oryginałem), oni dają dużo więcej przypraw i nie wiem czy można wszystkie dostać w przeciętnym polskim sklepie.
Owieczki są pycha!
w Londynie je się tylko owieczki i kurczaki (bo nie ma rzeźnika co rżnie krowy - najbliższy w Birmingham...) - kebaby z owcy, curry z owcy, bigos z owcy... itd.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Biedronka Wygadany
Dołączył: 19 Lis 2007 Posty: 70 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 20:06, 12 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Matko !! Shocked Bierdonka, jeżeli Twoje małżeństwo ma zależeć od internetowego przepisu Very Happy Very Happy Very Happy , to może lepiej zaufaj doświadczeniu
i przygotuj swoją popisową potrawę....albo zawsze można ograniczyć się do czegość prostszego...np:kanapki albo jajecznica Wink Wink |
Hehe.. owieczko, nie bierz mych slow zbyt powaznie , ja tak tylko zartowalam
...aczkolwiek jak mowi stare polskie przyslowie : przez zoladek do serca !!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Hanan_Shaleizi Przyjaciel Forum
Dołączył: 19 Lip 2007 Posty: 487 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Nottingham/UK Płeć:
|
Wysłany: Pią 20:53, 12 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Majeed napisał: | ciekawa napisał: | Ja naprawdę nie wiem dlaczego spodziewałam się przepisów na potrawy z owieczki? ;) |
Bo owieczka jest najlepsza :-D
dobra jest jak jest pokrojona w kawałki po ok.4-5 cm i pływa w curry. pycha!!! spróbuję się dowiedzieć jak Bengalczycy robią to swoje owieczkowe curry, ale wiem na pewno, że jedna dostępna w Polsce torebka proszku curry nie wystarczy na jeden garnek - ja tak zrobiłem to było bez smaku (w porównaniu z oryginałem), oni dają dużo więcej przypraw i nie wiem czy można wszystkie dostać w przeciętnym polskim sklepie.
Owieczki są pycha!
w Londynie je się tylko owieczki i kurczaki (bo nie ma rzeźnika co rżnie krowy - najbliższy w Birmingham...) - kebaby z owcy, curry z owcy, bigos z owcy... itd. |
ja tez myslalam o oweczce miesku a tu chodzi o wojarze w kuchni OWCY :P
co do curry to nasze polskie jest bleeeee....mdle i malo pikantne....
ja polecam przy gotowaniu (na warunki polskie) dodac: listek laurowy. pieprz w kulkach ;), kmin rzymski, cynamon w korze, kurkume, nasze curry, chili swierze, kardamon i swierzy imbir (starty) - wszystko u nas dostepne...oczywiscie dodaje ile co kto lubi....
duzo cebuli i czosnku(starty) tez :P
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
ciekawa Zawodowiec
Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 192 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wielkopolska Płeć:
|
Wysłany: Sob 7:01, 13 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Wy mi lepiej nie wspominajcie co można w Polskich sklepach dostać.Ostatnio poszukiwania baraniny mnie wykonczyły,jak znalazłam to i tak nie kupiłam,cena niestety.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Majeed Administrator
Dołączył: 03 Kwi 2008 Posty: 1964 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 37 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: UK Płeć:
|
Wysłany: Sob 14:35, 13 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
to kup żywą owcę i zarżnij.
nie mam pojęcia gdzie kupić i za ile. na pewno gdzieś na wsi może w Zakopanem?
W Lublinie w meczecie bracia czasem rżną barany. Można też dotać baranie kebaby (i to halal) od prawdziwych arabów w środku Lublina!!!
To chodziło o użytkownika OWCA?!?! myślałem, że o owcę (baraninę)! hehehe
Baranina jest dość specyficznym mięsem - twarda i śmierdzi - dlatego je się jagnięcinę. Niektórym ten smak nie przypada do gustu, a inni mówią, że to najlepsze mięso. ja to lubię.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|