Forum Islam W Praktyce Strona Główna Islam W Praktyce
Prywatne Forum Muzułmańskie.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Owca w kuchni...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islam W Praktyce Strona Główna -> Kuchnia Arabska I Turecka - مطبخ عربي و تركي
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Biedronka
Wygadany
Wygadany



Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 70
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:44, 08 Wrz 2008    Temat postu:

Super wielkie dzieki !!Very Happy Very Happy Very Happy
Mysle ze przepis ok, w kazdym razie wyglada wiarygodnie
Wyprobuje na ukochanym, jak zacznie powaznie mowic o slubie, znaczy sie ze przepis bardzo dobry Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bahar
Moderator
Moderator



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 437
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 11:31, 09 Wrz 2008    Temat postu: Re: Owca w kuchni...

czarna_owca napisał:
bahar napisał:

Baklazan z tunczykiem? Confused


Tak Very Happy
Mojej rodzince smakował Smile
Spróbuj ugotować 2-3 na próbę .... i napisz Bahar , czy Ci smakowało ?


Jakos mnie to nie przekonuje... Smile Ale moze kiedys sprobuje.. Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
czarna_owca
Gaduła
Gaduła



Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 106
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 19:12, 11 Wrz 2008    Temat postu:

Biedronka napisał:
Wyprobuje na ukochanym, jak zacznie powaznie mowic o slubie, znaczy sie ze przepis bardzo dobry Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing


Matko !! Shocked Bierdonka, jeżeli Twoje małżeństwo ma zależeć od internetowego przepisu Very Happy Very Happy Very Happy , to może lepiej zaufaj doświadczeniu
i przygotuj swoją popisową potrawę....albo zawsze można ograniczyć się do czegość prostszego...np:kanapki albo jajecznica Wink Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ciekawa
Zawodowiec
Zawodowiec



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 192
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 6:09, 12 Wrz 2008    Temat postu:

Ja naprawdę nie wiem dlaczego spodziewałam się przepisów na potrawy z owieczki? ;)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bahar
Moderator
Moderator



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 437
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 9:56, 12 Wrz 2008    Temat postu:

ciekawa napisał:
Ja naprawdę nie wiem dlaczego spodziewałam się przepisów na potrawy z owieczki? ;)


zamiast tunczyka? Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Majeed
Administrator
Administrator



Dołączył: 03 Kwi 2008
Posty: 1964
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 37 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: UK
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:54, 12 Wrz 2008    Temat postu:

ciekawa napisał:
Ja naprawdę nie wiem dlaczego spodziewałam się przepisów na potrawy z owieczki? ;)

Bo owieczka jest najlepsza :-D
dobra jest jak jest pokrojona w kawałki po ok.4-5 cm i pływa w curry. pycha!!! spróbuję się dowiedzieć jak Bengalczycy robią to swoje owieczkowe curry, ale wiem na pewno, że jedna dostępna w Polsce torebka proszku curry nie wystarczy na jeden garnek - ja tak zrobiłem to było bez smaku (w porównaniu z oryginałem), oni dają dużo więcej przypraw i nie wiem czy można wszystkie dostać w przeciętnym polskim sklepie.
Owieczki są pycha!
w Londynie je się tylko owieczki i kurczaki (bo nie ma rzeźnika co rżnie krowy - najbliższy w Birmingham...) - kebaby z owcy, curry z owcy, bigos z owcy... itd. Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Biedronka
Wygadany
Wygadany



Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 70
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 20:06, 12 Wrz 2008    Temat postu:

Cytat:
Matko !! Shocked Bierdonka, jeżeli Twoje małżeństwo ma zależeć od internetowego przepisu Very Happy Very Happy Very Happy , to może lepiej zaufaj doświadczeniu
i przygotuj swoją popisową potrawę....albo zawsze można ograniczyć się do czegość prostszego...np:kanapki albo jajecznica Wink Wink


Hehe.. owieczko, nie bierz mych slow zbyt powaznie Wink , ja tak tylko zartowalam Laughing Laughing Laughing
...aczkolwiek jak mowi stare polskie przyslowie : przez zoladek do serca !!
Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanan_Shaleizi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 487
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Nottingham/UK
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 20:53, 12 Wrz 2008    Temat postu:

Majeed napisał:
ciekawa napisał:
Ja naprawdę nie wiem dlaczego spodziewałam się przepisów na potrawy z owieczki? ;)

Bo owieczka jest najlepsza :-D
dobra jest jak jest pokrojona w kawałki po ok.4-5 cm i pływa w curry. pycha!!! spróbuję się dowiedzieć jak Bengalczycy robią to swoje owieczkowe curry, ale wiem na pewno, że jedna dostępna w Polsce torebka proszku curry nie wystarczy na jeden garnek - ja tak zrobiłem to było bez smaku (w porównaniu z oryginałem), oni dają dużo więcej przypraw i nie wiem czy można wszystkie dostać w przeciętnym polskim sklepie.
Owieczki są pycha!
w Londynie je się tylko owieczki i kurczaki (bo nie ma rzeźnika co rżnie krowy - najbliższy w Birmingham...) - kebaby z owcy, curry z owcy, bigos z owcy... itd. Laughing


ja tez myslalam o oweczce miesku a tu chodzi o wojarze w kuchni OWCY :P Very Happy

co do curry to nasze polskie jest bleeeee....mdle i malo pikantne....
ja polecam przy gotowaniu (na warunki polskie) dodac: listek laurowy. pieprz w kulkach ;), kmin rzymski, cynamon w korze, kurkume, nasze curry, chili swierze, kardamon i swierzy imbir (starty) - wszystko u nas dostepne...oczywiscie dodaje ile co kto lubi....
duzo cebuli i czosnku(starty) tez :P


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ciekawa
Zawodowiec
Zawodowiec



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 192
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wielkopolska
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 7:01, 13 Wrz 2008    Temat postu:

Wy mi lepiej nie wspominajcie co można w Polskich sklepach dostać.Ostatnio poszukiwania baraniny mnie wykonczyły,jak znalazłam to i tak nie kupiłam,cena niestety.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Majeed
Administrator
Administrator



Dołączył: 03 Kwi 2008
Posty: 1964
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 37 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: UK
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:35, 13 Wrz 2008    Temat postu:

to kup żywą owcę Laughing i zarżnij.
nie mam pojęcia gdzie kupić i za ile. na pewno gdzieś na wsi Very Happy może w Zakopanem?
W Lublinie w meczecie bracia czasem rżną barany. Można też dotać baranie kebaby (i to halal) od prawdziwych arabów w środku Lublina!!!

To chodziło o użytkownika OWCA?!?! myślałem, że o owcę (baraninę)! Laughing hehehe
Baranina jest dość specyficznym mięsem - twarda i śmierdzi - dlatego je się jagnięcinę. Niektórym ten smak nie przypada do gustu, a inni mówią, że to najlepsze mięso. ja to lubię.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islam W Praktyce Strona Główna -> Kuchnia Arabska I Turecka - مطبخ عربي و تركي Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin