Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cantiq Bywalec
Dołączył: 25 Sty 2008 Posty: 22 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Okolice Katowic.
|
Wysłany: Pią 17:56, 25 Sty 2008 Temat postu: Sebaa el Aarussa czyli "paluszki narzeczonej" |
|
|
Osobiście bardzo lubię tą słodycz, podawano nam ją do deseru i herbaty zazwyczaj na ciepło polane syropem z miodu.
Co potrzeba?
350g mąki
60g cukru
200g miodu
2 jajka
szczypta soli
olej do głębokiego smażenia.
Jak zrobić?
Wyrabiamy dość twarde ciasto z mąki, łyżki wody, cukru, jajka i soli, następnie rozwałkowujemy na grubość około 1 cm na stolnicy posypanej mąką i wycinamy paseczki szerokości małego palca i długości około 5 cm, nadajemy im kształt paluszka.
Smażymy na głębokim oleju w na złoty kolor, po wyjęciu z oleju zanurzamy paluszki w miodzie, podajemy na gorąco bądź zimno
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Menna Gaduła
Dołączył: 05 Sty 2007 Posty: 83 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 9:38, 26 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Pycha...Łatwe do zrobienia i z miodem.Muszę kupić dzisiaj miód bo już pół słoika zjadłam ;)
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Hanan_Shaleizi Przyjaciel Forum
Dołączył: 19 Lip 2007 Posty: 487 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Nottingham/UK Płeć:
|
Wysłany: Nie 22:39, 17 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
a ja musze wyprobowac
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|